Nederlandse kampioene wint in Tabor, Van Loy belandt als eerste Belgische net naast podium

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Nederlandse kampioene wint in Tabor, Van Loy belandt als eerste Belgische net naast podium
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij de vrouwen is de Wereldbeker in Tabor gewonnen door de Nederlandse Lucinda Brand. De Nederlandse kampioene was sneller dan haar landgenote Annemarie Worst en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.

De eerste ronde verliep dramatisch. Op een ijsgladde helling gingen heel veel vrouwen onderuit. Laura Verdonschot behoorde tot de slachtoffers, terwijl ook Loes Sels veel tijd verloor. Maud Kaptheijns was zoals zo vaak vorig seizoen heel erg snel vertrokken, maar ook Sanne Cant, Annemarie Worst, Ellen Van Loy en Maria Alice Arzuffi hadden hun start niet gemist. 

Er werden enkele speldenprikken uitgedeeld, maar de vijfde en laatste ronde werd afgewerkt met een kopgroep van 6 rensters. Brand trok vol door, maar Cant mocht de zege vergeten na een slipper. 

Vos nog steeds leider

De Nederlandse kreeg een kleine bonus op de rest en bleef aan de finish haar landgenote Worst voor. Al dacht Brand eigenlijk wel dat er nog een ronde gereden moest worden omdat ze de bel voor de laatste ronde niet had gehoord. Arzuffi vervolledigde het podium, terwijl Van Loy de eerste Belgische was op de 4e plek.

Cant werd pas 6e, maar loopt in het klassement wel in op leider in de Wereldbeker Marianne Vos, die er niet bij was in Tsjechië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties