Nummer 10 van het seizoen is een feit voor Mathieu van der Poel, pechdag voor Wout Van Aert

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 27 reacties
Nummer 10 van het seizoen is een feit voor Mathieu van der Poel, pechdag voor Wout Van Aert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel heeft ook in de Wereldbeker van Tabor gedomineerd. De Nederlander reed al snel weg van de concurrentie. Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar mochten mee op het podium in Tsjechië.

Mathieu van der Poel was net als Wout Van Aert en leider in de Wereldbeker Toon Aerts goed weg in Tabor. Net als Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans. Maar door een foutje van Aerts kreeg van der Poel een voorsprong en die gaf de Nederlander natuurlijk niet uit handen.

Vanthourenhout kende een sterke dag en ging op zoek naar de eenzame leider. De West-Vlaming ging zo hard dat Aerts en Van Aert niet konden volgen. Van Aert kende een pechdag, want de wereldkampioen moest een halve ronde op een leegloper rondrijden en werd uiteindelijk pas 7e. 

Vanthourenhout weg bij van der Haar

Van der Poel kon zijn voet van het gaspedaal halen en sprong in de laatste ronde zelfs niet meer over de balkjes. De Europese kampioen zat duidelijk al met Hamme in zijn hoofd. Vanthourenhout ging wél met de fiets over de balkjes en liet zo een teruggekeerde van der Haar achter zich in de strijd om de tweede plek. Aerts werd 4e en is steviger leider in de Wereldbeker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties