Kopman Greg Van Avermaet over nieuwe wind binnen de ploeg: "Ik had het liever anders gezien"

Redactie
| 10 reacties
Kopman Greg Van Avermaet over nieuwe wind binnen de ploeg: "Ik had het liever anders gezien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet is volgend seizoen de onbetwiste kopman bij Team CCC. Maar toch is de Waaslander niet helemaal tevreden omdat enkele ploegleiders van BMC andere oorden opzoeken.

Enkele renners maken samen met Greg Van Avermaet de overstap naar Team CCC, andere renners zoals Porte en Dennis kozen dan weer eieren voor hun geld en tekenden elders. 

Lodewyck, Peiper en Sciandri weg

Maar ook wat de ploegleiding betreft, zijn er heel wat wijzigingen. Allan Peiper gaat naar UAE Emirates, Klaas Lodewyck gaat bij Deceuninck-Quick.Step aan de slag en de Italiaan Max Sciandri gaat Nairo Quintana bij Movistar begeleiden. 

Bij CCC zullen Gabriele Missaglia, Piotr Wadecki, Fabio Baldato, Valerio Piva en Jackson Stewart het voor te zeggen hebben. "Het is een beetje boven mijn hoofd beslist. Ik ben dan wel kopman, maar ik heb over zulke zaken weinig te zeggen", zegt Greg Van Avermaet in Het Nieuwsblad. 

Nieuwe wind

"Ik heb nog gepusht om Lodewyck aan boord te proberen houden, maar hij kreeg elders een beter voorstel. Onze ploeg was ook wat aan de late kant met haar voorstellen. Het is niet leuk om zulke bekwame mensen te zien vertrekken. Ik had het liever anders gezien", betreurt de olympische kampioen van 2016. 

Maar Van Avermaet maakt zich nu ook weer geen zorgen. Zeker Baldato en Piva hebben de nodige ervaring. "Ook Wadecki, die de sportieve staf zal leiden, kent zijn weg in Vlaanderen. Toch wordt het sowieso anders werken de komende maanden. Er zal een nieuwe wind waaien", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties