Van Loy schiet eindelijk nog eens raak: "Alles op vandaag gezet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Hasselt
| 23 reacties
Van Loy schiet eindelijk nog eens raak: "Alles op vandaag gezet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ellen Van Loy heeft in Hasselt haar eerste zege van het seizoen geboekt. De 38-jarige renster van Telenet Fidea reed van begin tot einde als eerste in de Limburgse hoofdstad. Bovendien is het haar eerste zege sinds Gavere 2017.

De concurrentie zag alleen net na de start even het achterwiel van Van Loy. "Het was belangrijk om snel mee vooraan te zitten, al is die snelle start natuurlijk mijn handelsmerk", deed de ervaren Van Loy haar verhaal na de wedstrijd.

"Ik heb gewoon vol doorgetrokken, want ik heb morgen (Van Loy rijdt niet in Mol, nvdr) toch rust. Dus ik wilde alles op vandaag zetten. Ook de ploegleiders riepen dat ik vol moest doorgaan. Ik moest wel opletten dat ik geen foutje maakte, want Denise (Betsema, red.) kwam nog erg fel opzetten."

Uitglijden

"Het was bovendien nog opletten om uit te glijden met die regen na alle bochten. In de laatste ronde heb ik dus nog wat voorzichtigheid ingebouwd", aldus de renster van Telenet Fidea.

Dit seizoen kon Van Loy nog niet winnen. "Natuurlijk ben ik blij met deze zege. Het duurde een tijdje, maar het was eindelijk nog eens prijs na heel wat ereplaatsen. Mijn laatste zege dateert al van vorig seizoen in Gavere."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties