Spannend duel beslist over de zege bij de vrouwen, maar Brand trekt aan het langste eind in Overijse

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Spannend duel beslist over de zege bij de vrouwen, maar Brand trekt aan het langste eind in Overijse
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse Lucinda Brand heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. De Sunweb-renster kwam net voor de slotronde ten val, maar ging na een spannend duel toch nog op en over Nikki Brammeier.

Net als vorig weekend en gisteren in Essen pasten er heel wat toppers voor de 'Moeder van alle crossen' in Overijse. Geen wereldkampioene Sanne Cant, Marianne Vos en een resem andere toprensters aan de start in de Vlaams-Brabantse gemeente. 

Het was Ellen Van Loy die zoals zo vaak de beste start nam en samen met Brammeier de wedstrijd in handen nam. Maar na een valpartij was het over en out voor de ervaren rot van Telenet Fidea. 

SPannend duel

Daarna kregen we een spannend duel tussen Brammeier en Brand, die enkele keren kennismaakte met de modder in Overijse. Net wanneer Brand na een loopstrook enkele lengtes op Brammeier had genomen, kwam de Nederlandse net voor het ingaan van de laatste ronde ten val. Brammeier maakte handig gebruik en kreeg een gaatje. 

Brand wilde echter niet van opgeven weten en kreeg op haar beurt enkele lengtes. Dat gaf ze niet meer uit handen en de Sunweb-renster mocht het zegegebaar maken. Lechner kwam op anderhalve minuut als 3e binnen. Loes Sels was de eerste Belgische op een 5e plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties