Ex-wereldkampioene mountainbike meteen vijfde in eerste cross van het seizoen: "Ik heb nog heel wat progressiemarge"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Namen
| 0 reacties
Ex-wereldkampioene mountainbike meteen vijfde in eerste cross van het seizoen: "Ik heb nog heel wat progressiemarge"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Wereldbeker van Namen was het ook uitkijken naar de prestatie van de Zwitserse Jolanda Neff. De wereldkampioene mountainbike van 2017 reed op de Citadel haar eerste cross van het seizoen en werd meteen 5e.

En daar was de Zwitserse best tevreden mee. "Ik ben nog maar drie dagen terug van trainingskamp in Nieuw-Zeeland", vertelde Neff na afloop. "Ik moest achteraan starten omdat dit mijn eerste wedstrijd was sinds Hoogerheide van vorig jaar. Maar ik ben heel blij dat ik terug ben en heel tevreden met mijn vijfde plek."

"Zeker omdat ik nu voor Trek Factory Racing uitkom, een erg professioneel team", aldus de bijna 26-jarige Neff. De blondine kon in Namen terugvallen op haar capaciteiten als mountainbikester. Ze weet dan ook dat er nog ruimte voor verbetering is.

'Volledige kracht nog niet'

"Ik voel dat ik nog heel wat progressiemarge heb, zeker op de klimmetjes, want ik heb mijn volledige kracht nog niet", ging Neff verder. "Elke keer als ik iemand voorbij snelde, was dat op een technisch stuk. Woensdag zal het er in Zolder heel anders aan toegaan, want daar wacht een vlak parcours."

Haar crossprogramma blijft beperkt, maar het WK zal Neff wél rijden. "Mijn doel is om aan de start te komen, want vorig jaar haalde ik dat zelfs niet", lachte Neff. De ex-wereldkampioene MTB moest passen voor Valkenburg na een zware val in Hoogerheide. "Ik zal alles stap per stap bekijken. Mijn belangrijkste doel is om gezond te blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties