Mathieu van der Poel maakt er ook in Zolder knappe solo van, pech speelt grote rol in strijd om tweede plaats

Mathieu van der Poel maakt er ook in Zolder knappe solo van, pech speelt grote rol in strijd om tweede plaats
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op een parcours als dat van Heusden-Zolder kan het al eens zijn dat de verschillen beperkt bleven. Daar leek het ook even op in het begin, tot van der Poel aan één flits genoeg had om de concurrenten achter te laten. Een lekke band en kettingprobleem had invloed op de strijd om plek twee.

De meesten geraakten goed door de aanvangsfase, met Quinten Hermans en Wout van Aert die het best uit de startblokken schoten. Die laatste kreeg wel al snel met pech te maken. Door een lekke band achteraan viel van Aert meer dan tien plaatsen terug. De wereldkampioen bolde veertien seconden na de kopgroep van zes na de openingsronde over de finish.

Aerts, Vanthourenhout, Hermans, Nieuwenhuis, Merlier en van der Poel waren de zes voorin. De leider in de Wereldbeker bleef vol op kop rijden en kreeg Vanthourenhout en van der Poel mee. Intussen had van Aert al een deel van zijn achterstand goedgemaakt.

OPNIEUW SOLOVLUCHT VAN DER POEL

Dat had van der Poel ook in de mot. De Nederlander ging naar de kop en kletste zijn twee twee kompanen om te doen wat hij al zo vaak deed dit seizoen: soleren. Halfweg koers was Zdenek Stybar, bij zijn wederoptreden in het veld gestart vanop de negende rij, opgerukt richting 23ste plaats.

Aerts had in het eerste deel van de race al veel energie verbruikt door van Aert op afstand te proberen houden. Er was ook wel een prijs aan verbonden: Aerts moest Vanthourenhout laten gaan. Vervolgens vertoefde de op dat moment derde man in koers al snel in het gezelschap van van Aert, Nieuwenhuis en Hermans in zijn wiel.

PECH VOOR VANTHOURENHOUT

Twintig seconden achter van der Poel sloeg het noodlot toe voor Vanthourenhout. Ketting eraf en er zat niets anders op dan te lopen tot aan de materiaalpost. Het spijtige gevolg: Vanthourenhout kon een ereplaats uit zijn hoofd zetten.

Dat bood dan weer mogelijkheden voor de anderen. Van Aert en Niewenhuis gingen er samen vandoor. Aerts kwam nog wel met een antwoord, maar moest zich even later gewonnen geven. Van Aert volgen was ook voor Nieuwenhuis ietsje te hoog gegrepen.

AERTS MET LAATSTE KRACHTEN NAAR PLEK VIER

Achter hen moest Aerts ook nog rekening houden met concurrentie van Sweeck. Van Aert knabbelde nog aan zijn achterstand op de leider en liep zestien seconden na van der Poel binnen. Nieuwenhuis scoorde als derde een mooi podium. Aerts hield Sweeck af in de sprint om de vierde plaats. Stybar werd 21ste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties