Toon Aerts verrassend genoeg tevreden over tactisch plan: "Al beter dan andere jaren"

Toon Aerts verrassend genoeg tevreden over tactisch plan: "Al beter dan andere jaren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts gaf in Zolder het volle pond in de aanvangsfase met het oog op het klassement. Later in de cross moest hij hiervoor wel een prijs betalen. Het is niet de eerste keer dat de Telenet-renner dit tegenkwam, maar toch was hij tevreden over de manier waarop hij het had aangepakt.

Voor zijn voortvarende start was er een simpele verklaring. "Dat was in de hoop om in het begin een voorsprong uit te bouwen die voor Wout van Aert onoverbrugbaar zou zijn. Ik had gezien dat Wout een lekke band had. Ik wist wel niet helemaal op welke positie hij zat. Met Wout ben je nooit klaar."

Ik heb geprobeerd om tactisch te fietsen 

Toon Aerts

Aerts keek dus niet met spijt terug op zijn tactische aanpak. "Ik moest met het kopje koersen en daar ben ik al vaak mee tegen de muur gelopen. Ik heb dus geprobeerd om tactisch te fietsen. Dat is niet helemaal gelukt, maar het was al beter dan andere jaren."

Er wacht nog een spannende strijd om de Wereldbeker. "Het is mijn taak om te kijken naar het klassement. Dat deed ik ook in de DVV, maar ik focus nu volledig op dit klassement. Ik had het er nog over met Wout. Pontchâteau zal beslissend zijn voor hoe we de wedstrijden hierna gaan aanpakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties