Veldrijden

Aangenaam verraste van der Poel geeft organisatie nog enkele tips

Aangenaam verraste van der Poel geeft organisatie nog enkele tips

Het was de eerste keer dat de Universiteitencross in Brussel georganiseerd werd en dan is het logisch dat er nog een aantal zaken beter kunnen. Dat merkte ook Mathieu van der Poel op. De veelwinnaar was alles bij mekaar wel zeer te spreken over het parcours.

"Het is heel technisch. Ik ben aangenaam verrast. Sowieso is het al een mooie locatie om een cross te organiseren", vond een toch wel wat vermoeide van der Poel na zijn zoveelste solotocht. "Ik voel het wel in de benen. Een dubbel weekend is altijd wel lastig."

Ondanks zijn tevredenheid wilde van der Poel dus wel nog wat adviezen meegeven voor de organisatie. "Ik vond het iets teveel naar beneden en dan weer haaks naar boven. Zo werd het iets teveel lopen. Ik denk wel dat je er nog wat andere dingen kunt insteken. Ze doen het natuurlijk met wat ze voorhanden hebben."

LIEFST GEEN REGEN

Van der Poel kon zich wel inbeelden wat voor een cross het zou zijn onder andere weersomstandigheden. "Als het gaat regenen, ga je hier nog taferelen te zien krijgen. Dat kan nog wel best leuk zijn, maar dan heeft het niet echt meer met rijden te maken."

Voor hemzelf ziet het er in de DVV uitstekend uit. Van vier minuten achter op de Koppenberg tot bijna een minuut voorsprong voor de laatste manche: niet slecht. "Ik wist dat het mogelijk was. Ik ben wel elke wedstrijd voluit moeten gaan om het verschil goed te maken. Ik sta er natuurlijk goed voor. Het is nog wel even kijken, want er mag nu ook weer niet teveel gebeuren."

Reacties 13 reacties

Gerelateerd nieuws