Veldrijden

Lander Loockx gaat tijdens fraaie solo diep voor dubbelslag

Lander Loockx gaat tijdens fraaie solo diep voor dubbelslag

Dat Lander Loockx in een goede dag verkeerde, daar was iedereen snel achter. Vervolgens was er bij de beloften in Brussel vooral nog een spannende strijd om de ereplaatsen en om het klassement. Loockx had aan de streep voldoende voor om Dervaux te onttronen in de DVV.

Loockx voelde zich opperbest op de terreinen van de VUB en ULB. In een korte tijdsspanne had de renner van Creafin - Tüv Süd een grote kloof. Eerste achtervolgers waren in eerste instantie Van Der Heijden, Toon Vandebosch en Goeman.

Vandebosch ging hierna het meeste initatief nemen in de achtervolging, maar moest toch een keertje de materiaalpost in. Zo kwam hij in een achtervolgende groep van vijf renners terecht. Naast Van Der Heijden en Goeman daarin ook nog Dervaux en Hendrickx. Met drie ronden te gaan bedroeg hun achterstand wel al 27 seconden.

TRIO IN DE ACHTERVOLGING

Van Der Heijden, Goeman en Dervaux konden in de volgende ronde wel wat afstand nemen van Hendrickx en Vandebosch. Zes secondjes om precies te zijn. Bij het ingaan van de slotronde volgden de drie eerste achtervolgers op 31 seconden en Vandebosch op 39.

STERKE SLOTRONDE VANDEBOSCH

Die laatste perste wel nog een straffe finale uit zijn benen. Hij maakte de kloof met de renners vlak voor hem ongedaan en sprintte zelfs nog naar plek twee. De Nederlander Van Der Heijden finishte als derde. Dervaux was pas vierde, op 39 seconden van de imponerende Loockx. Laatstgenoemde trekt gezien het neergezette tijdsverschil als leider naar de laatste manche.

Reacties 0 reacties

Tags : Lander Loockx

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.