Nederlandse Alvarado knalt van alles en iedereen weg in Brussel, twee Belgische rensters op podium

Nederlandse Alvarado knalt van alles en iedereen weg in Brussel, twee Belgische rensters op podium
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De top in het vrouwenveldrijden is ontzettend breed, dat is in Brussel nog maar eens aangetoond. Alvarado pakte in de nieuwe DVV-cross uit met een superstart en breidde haar voorsprong snel uit naar meer dan een halve minuut. Achter haar was het strijden om de resterende podiumplaatsen.

Ondanks een val in de openingsronde kon Van Loy zich in goed gezelschap nestelen. Ze zat immers vlak bij Sels en Cant. Die reden dan ook al wel tien seconden achter Alvarado, die van bij de start alle remmen los gooide. Verdonschot bleef ook niet talmen en sloot aan bij de achtervolgende groep.

Cant, Verdonschot en Sels toonden zich de voornaamste belagers van Alvarado. Al is dat veel gezegd. De renster van Cornedon-Circus bleef indrukwekkend de pedalen rondtrappen en haar voorsprong liep steeds meer op. Niets dat de drie achtervolgsters hier tegen konden inbrengen.

TUIMELPERTE CANT

De wereldkampioene viel dan ook nog eens in een verraderlijke afdaling. Zo kwam ze achter Compton en Brammeier te zitten. Cant moest als een gevolg hiervan ook nog van fiets wisselen. Het verschil tussen de leidster in de DVV en de koploopster in de koers bedroeg zo plotseling een minuut.

Loes Sels, bezig aan een sterke periode en zaterdag nog winnares in Gullegem, had wel zin in een nieuwe podiumplek. Sels volgde dan wel al op veertig seconden van Alvarado, ze reed ook tien seconden weg bij Verdonschot.

VERDONSCHOT VS COMPTON VOOR PLEK DRIE

Die laatste had overigens slechts een kleine voorgift op Compton. Een ronde later waren de podiumkansen van de Amerikaanse toch al wat geslonken, gezien het verschil van tien seconden ten opzichte van Verdonschot. In de achtergrond maakte de Nederlandse Bakker een lelijke smak, waarna ze weggedragen moest worden.

Voor Alvarado werd het haar eerste overwinning van het seizoen, maar wel een heel fraaie. Zo hebben de klassementscrossen bij de vrouwen al tien(!) verschillende winnaressen opgeleverd. Aan de volgorde voorin wijzigde er niets meer. Het werd de tweede plaats voor Sels (op 43 seconden van Alvarado) en positie nummer drie voor Verdonschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties