Veldrijden

Ryan Cortjens rondt inhaalrace magistraal af

Ryan Cortjens rondt inhaalrace magistraal af

De twee grote protagonisten uit het juniorenveldrijden waren ook op post op de nieuwe cross in Brussel. In de loop van de wedstrijd deed zich wel nog een verrassende wending voor. Ryan Cortjens maakte een achterstand van ruim vijftien seconden goed om als winnaar over de meet te rijden.

In het eerste deel van de koers was het nochtans Witse Meeussen die de lakens uitdeelde. Die deed er niet lang over om de rest op twaalf seconden achterstand te zetten. De achtervolgende groep werd aangevoerd door Cortjens. Wout Vervoort, die vandaag zijn 18-verjaardag vierde, slaagde er het langst in om bij hem te blijven.

Dit een hele wedstrijd volhouden was nog net iets teveel gevraagd. Zo leek de koers op twee ronden van het einde stilaan in een beslissende plooi te liggen. Meeussen reed rond met een voorgift van zestien seconden op Cortjens. Vervoort volgde vier tellen verderop.

STERK LAATSTE DEEL VAN CORTJENS

De achterstand van de jonge Vervoort liep nog op en zo kregen we een tweestrijd om de overwinning. Want meteen na die vorige doortocht deed Cortjens er in één ruk wel tien seconden af. Meeussen voelde zijn eerste achtervolger steeds dichter komen. In de laatste ronde ging Cortjens nog erop en erover. Vervoort mocht als derde mee op het podium.

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws