Veldrijden

Sven Nys blikt vooruit op winstkansen van Thibau Nys op BK: "Er wordt voortdurend met een vergrootglas naar hem gekeken"

Sven Nys blikt vooruit op winstkansen van Thibau Nys op BK: "Er wordt voortdurend met een vergrootglas naar hem gekeken"

Thibau Nys rijdt zaterdag zijn allereerste Belgisch kampioenschap bij de junioren. Vader Sven denkt dat het moeilijk wordt om de driekleur te veroveren.

Thibau Nys is zaterdag één van de outsiders voor de Belgische titel. "Ik denk dat de kloof op Ryan Cortjens en Witse Meeussen net iets te groot is om aanspraak te maken op de trui", blikt papa Sven Nys vooruit bij Sporza. "Op papier is hij de derde sterkste. Het is afwachten hoelang hij in het zog van die toppers kan blijven. Ook het weer speelt een rol."

Al mag de jongste Nys misschien ook van meer dromen? "Hij kan zichzelf natuurlijk overtreffen en hij heeft ze ook allemaal al eens geklopt op wereldniveau, maar een podium zou zaterdag al heel mooi zijn. Voorlopig doet hij het beter dan ik ooit had durven te dromen. Hij is denk ik in zijn categorie bij de top 5 van de wereld, maar het belangrijkste blijft dat hij op dit moment geniet van zijn sport", benadrukt Nys. 

Vergrootglas

"Hij kan goed met druk omgaan, heb ik al gemerkt. Er wordt voortdurend met een vergrootglas naar hem gekeken, dat mag je niet onderschatten", aldus de man die zelf liefst 9 keer Belgisch kampioen werd bij de profs.

"Maar we proberen het rustig aan te pakken. Hij mag niet te veel crossen. Het moet speels blijven. Het is mooi om te zien dat hij door zijn puberteit fietst en dat hij een passie heeft voor deze sport."

Reacties 29 reacties

Gerelateerd nieuws