Veldrijden

Bart Wellens heeft één ding gemeen met Wout van Aert: "Hij moet daarmee opletten"

Bart Wellens heeft één ding gemeen met Wout van Aert: "Hij moet daarmee opletten"

Het minste wat over het veldritseizoen van Wout van Aert gezegd kan worden, is dat het over een hobbelig parcours loopt. Er was het conflict met Sniper Cycling, de uithaal naar Sporza omtrent zijn startgeld in La Mézière. Het doet Bart Wellens aan iemand denken, namelijk aan zichzelf.

"Ik had in mijn tijd ook af en toe ruzie", zegt Wellens in Het Laatste Nieuws. "Met mijn baas, Hans van Kasteren, en ook een keer met een supporter. Die beruchte karatetrap... Ik ben een paar keer ontploft. Wout heeft zichzelf voorlopig onder controle, maar je merkt dat hij op scherp staat."

De resultaten zullen op dat vlak ook wel een invloed hebben. "Zo vaak tweede worden, geen grote cross kunnen winnen: dat vreet aan een winnaar als hij. Recent was er ook kritiek op zijn cooling down en commentaar op zijn startgeld."

Ik kan Wout alleen aanraden om rustig te blijven - Bart WellensDeel deze quote:

Kortom: het bouwt zich allemaal wat op. "Ik hoor in de wandelgangen dat er elke keer wel 'iets' is met hem. Hij moet daarmee opletten, het mag niet té veel worden. Ik herken hoe dat gaat: al de kleine irritaties en frustraties samen worden op den duur een grote frustratie. Ik kan Wout alleen aanraden om rustig te blijven."

Reacties 11 reacties

Gerelateerd nieuws