Veldrijden

Belgisch kampioen Ryan Cortjens onthult zijn ambities met het oog op overstap naar beloften

Belgisch kampioen Ryan Cortjens onthult zijn ambities met het oog op overstap naar beloften

Ryan Cortjens heeft het goede elan dat hij nu toch al een geruime tijd te pakken heeft ook kunnen omzetten op het BK. Als Belgisch kampioen bij de junioren is het ook uitkijken wat hij de volgende jaren bij de beloften vermag. Cortjens blikt al eens vooruit.

Nochtans zag het er bij aanvang naar uit dat het een titel een moeilijk verhaal ging worden. "Ik had de kopstart, maar ging op een technisch stuk onderuit. Nadien was het achtervolgen en even bekomen. Daarna heb ik even doorgetrokken en ik was meteen weg. Het was wel zoals ik eht verwacht had", stelde Cortjens tevreden vast.

Het parcours hield wel enige hindernissen in. En ook het juichen met de Belgische vlag was nog niet zo evident. "Het werd steeds gladder en gladder. Ik ben gelukkig kunnen rechtblijven op de schuine kanten. Er stonden twee vlaggen klaar, maar ik had de verkeerde vast. Ik heb ze dan maar alle twee genomen", lachte de nieuwe kampioen.

MIKKEN OP UITSCHIETER

Wat brengt de overstap naar de beloften voor hem? "De overstap naar de beloften is wel een hele grote stap. Als ik eens een uitschieter kan hebben, is het goed. Op termijn wil ik eens top tien rijden en eens top vijf zou ook wel mooi zijn."

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws