Veldrijden

Er resten Wout Van Aert nog drie doelen: "Dit wordt de zwaarste opgave in mijn crosscarrière tot dusver"

Er resten Wout Van Aert nog drie doelen: "Dit wordt de zwaarste opgave in mijn crosscarrière tot dusver"

Ondanks zijn drie overwinningen tot dusver kan Wout Van Aert een minder seizoen nog goedmaken op het BK en WK én door de Wereldbeker te winnen. Te beginnen vanaf zondag in Kruibeke dus.

Het geloof is er alvast bij de wereldkampioen. "Tuurlijk geloof ik er nog in", vertelt hij in HLN. "Ze motiveren me enorm. Maar ik besef dat alles, zeker op het WK, nóg meer in de juiste plooi zal moeten vallen. Vorig jaar was het 'gat' op Mathieu kleiner. En mijn vertrouwen in een positieve afloop groter. Dit wordt de zwaarste opgave in mijn crosscarrière tot dusver."

Van Aert werd al drie keer wereldkampioen. Dat nog eens flikken in Bogense wordt ontzettend moeilijk, aangezien Van der Poel gebrand is op winst na tegenslag de afgelopen jaren. "Het blijft een ééndagswedstrijd", vervolgt Van Aert. "Heel apart, met een vaak spectaculair verloop."

Geschrokken in Valkenburg

"Da's de charme van zo'n WK: je weet het nooit. In dat ene uur kan je veel winnen of verliezen. Ik ben ervan overtuigd dat drie opeenvolgende nederlagen in een menselijk hoofd durven kruipen, ook al zal Mathieu dat zelf ontkennen. Zeker vorig jaar, in Valkenburg, moet hij toch wel ferm zijn geschrokken."

"Van wat er uitgerekend die dag allemaal kan gebeuren. Van hoe broos zo'n aureool van onoverwinnelijkheid en favorietenrol plots kunnen zijn. Maar bon. Evengoed voelt hij straks superbenen en rijdt hij ons in de eerste ronde al compleet naar huis", besluit Van Aert. 

Reacties 29 reacties

Gerelateerd nieuws