Kevin Pauwels denkt nog lang niet aan stoppen: "Maar ik ga het niet zo lang volhouden als Sven Nys"

Koen Frans
Koen Frans
| 20 reacties
Kevin Pauwels denkt nog lang niet aan stoppen: "Maar ik ga het niet zo lang volhouden als Sven Nys"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kevin Pauwels was de voorbije week de enige veldrijder die in het spoor van de twee alleswinnaars Mathieu van der Poel en Wout van Aert kon blijven. De 32-jarige routinier voelt zich nog steeds goed tussen dat jong geweld.

Samen met ploegmakker Klaas Vantornout (34) is Kevin Pauwels stilaan een van de meest ervaren cyclocrossers in het peloton. Pauwels wordt in april 33, maar denkt naar eigen zeggen nog lang niet aan stoppen. "Zolang het goed gaat en ik er blijf van genieten, ga ik door", zegt de Marlux-renner in gesprek met Wielerkrant.

"Wanneer ik dan zal stoppen? Dat zal afhangen van de resultaten", gaat Pauwels verder. Sven Nys ging door tot zijn 39ste. Is dat een scenario dat ook voor Pauwels weggelegd is? "Ik ga het niet zo lang volhouden als Sven. Ik denk dat ik het sneller beu zal zijn. Maar mijn afscheid zal nog niet voor meteen zijn."

Pijnlijke rug

Vorig seizoen sukkelde Pauwels regelmatig met de rug. "Vooral na het WK heb ik er veel last van gehad. Maar dit seizoen heb ik er nog niet over moeten klagen. Voorlopig gaat het goed met de rug. Bovendien sukkelt iedereen wel eens met kleine pijntjes", maakt Pauwels zich niet druk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties