Analyse "Parijs is nog ver": Wie rijdt Alaphilippe uit het geel?

"Parijs is nog ver": Wie rijdt Alaphilippe uit het geel?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog een week en we weten welke renners in Parijs zullen staan te blinken met diverse truitjes. Hoog tijd dat de maskers afvallen en iedereen zijn ware aard bovenhaalt. Al wordt het niet voor elk klassement even spannend in de slotweek.

Door zijn straffe prestatie op de Tourmalet - tweede op enkele seconden van Thibaut Pinot - deed Julian Alaphilippe een uitstekende zaak in de stand van de Tour de France. Met nog een week voor de boeg heeft hij zelfs meer dan twee minuten voorsprong op zijn eerste achtervolger, Geraint Thomas (2.02).

Kruijswijk volgt op 2.14, de rest al op drie minuten (Bernal) of meer. Mikel Landa - het nummer 11 - staat al meer dan zes minuten in het krijt. Zelfs met een mindere dag lijkt een top-10 dan ook voor Alaphilippe - zo hij het wel - bijna een zekerheidje.

Welk blok?

Of hij ook kan winnen en de tourzege kan pakken? In wezen zou het de wetten van de fysica tarten zijn, maar de voorbije ritten deed hij alvast meermaals van zich spreken: de Fransman won al een rit in lijn en vrijdag nog de tijdrit in Pau.

Rest de vraag: van welk blok komt de grootste tegenstand? Ineos wisselt goede met mindere momenten af, Movistar rijdt er voorlopig vooral de eigen kopmannen af. Jumbo-Visma dan maar? Kruijswijk had met Bennett en De Plus twee sterke knechten mee, dat kan een voordeel zijn. Met de opeenvolging van bergen op komst is het misschien van ver(der) dat ze Alaphilippe zullen moeten kraken.

Wie pakt de eindzege in Parijs?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties