Vijfde uit de Tour van 2012 en 2014 al naar huis wegens gebroken hand

Vijfde uit de Tour van 2012 en 2014 al naar huis wegens gebroken hand
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In eerste instantie viel vooral het bloed op zijn aangezicht op na zijn valpartij. Het is uiteindelijk een gebroken hand die Tejay van Garderen dwingt om op te geven in de Ronde van Frankrijk. Het is de eerste grote naam die moet afstappen. Van Garderen werd al tweemaal vijfde in de Tour.

Van Garderen is dan ook de eeuwige klassementshoop van Amerika, van wie je nooit goed weet hoe hij voor de dag kan komen. De beste klimmer is hij niet meteen, maar in een tijdrit durft hij nog wel eens uit te pakken. In de Dauphiné werd hij tweede in de door Wout van Aert gewonnen tijdrit.

VAN GARDEREN HARD VOOR ZICHZELF

Een val maakt dus een vroegtijdig einde aan de Tour voor de renner van Education First. "De val was mijn eigen fout. Ik keek naar beneden omdat ik dacht dat er een papiertje ofzo tussen mijn fiets zat en raakte een middenberm. Ik kan het enkel mezelf verwijten."

Aan de aankomst werd Van Garderen onderzocht door zowel de ploegdokter als een dokter uit de Tour. Nadien liet hij nog een scan nemen. Daaruit bleek dat hij naast het oplopen van verschillende schaafwonden ook zijn linkerhand had gebroken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties