Contador geeft stand van zaken na lelijke val, en maakt zich duidelijk zorgen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Contador geeft stand van zaken na lelijke val, en maakt zich duidelijk zorgen
Foto: © Photonews

Wat iedereen zich na de eerste etappe in de Tour de France afvraagt, is hoe het nu met Alberto Contador gaat. De Spanjaard, één van de grote favorieten voor de gele trui, ging hard tegen de grond en is er toch niet al te best aan toe.

Na afloop van de openingsrit kwam Contador nog eens terug op zijn val. “Het ging er bijzonder fel aan toe. Iedereen vocht om zijn positie te behouden. Ik lette bijzonder goed op, maar toen een aantal renners de middenberm raakte, gleed mijn voorwiel onderuit. Omdat een andere renner over mij viel, werd ook mijn schouder geraakt”, aldus Contador in Het Nieuwsblad.

Tijdens de koers kreeg Contador meer dan één keer verzorging. De pijn lijkt onder controle, maar de Spanjaard van Tinkoff maakt zich duidelijk toch zorgen. “Het wordt de volgende dagen een kwestie van veel ijs gebruiken en hopen dat de pijn niet toeneemt.”

"De hele rechterkant van mijn lichaam is geraakt"

Alberto Contador

“De hele rechterkant van mijn lichaam is geraakt. Maar wat kan je eraan doen? Dat is wielrennen, zeker? Je bereidt je maandenlang intensief voor en dan ga je tegen de vlakte.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties