Ambitieuze De Plus: "Ooit kom ik hier terug om zelf voor een medaille te gaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ambitieuze De Plus: "Ooit kom ik hier terug om zelf voor een medaille te gaan"

Laurens De Plus hielp zaterdagavond Greg Van Avermaet mee aan een gouden plak op de Olympische Spelen. De 20-jarige neoprof had het emotioneel moeilijk na de aankomst, maar de Oost-Vlaming is ambitieus met het oog op de toekomst.

"Het was heet. Ik heb dan ook heel wat drinkbussen en gellekes mogen ophalen bij de volgwagen", zegt De Plus in Het Nieuwsblad. "Door de warmte was vaste voeding innemen niet te doen. Mijn koers stopte na 170 kilometer. Op de eerste beklimming van de Vista Chinesa moest ik Greg vooraan afzetten. Het was mijn taak om hem tot daar in mijn wiel en dus uit de wind te houden."

Gilbert in 2005

Na het goud barstte de 20-jarige renner in tranen uit. "Ik wist niet wat mij overkwam. Ik vermoed een combinatie van de zware koers, de vermoeidheid, het onverwachtse en de bewondering voor een andere atleet. Ik kon mij niet meer bedwingen. Beschaamd ben ik helemaal niet. Dit is toch mooi? Pure beleving. Philippe Gilbert vertelde mij dat die emoties normaal zijn."

"Hij zei dat hem hetzelfde overkwam toen Tom Boonen in 2005 wereldkampioen werd in Madrid. Het is toch ook allemaal fantastisch. We hebben ook de koning al ontmoet. Ik ben nog altijd maar twintig, maar maak hier dingen mee die sommige renners in hun carrière nooit meemaken. Dit keer was het als helper, maar ik kom ooit nog eens terug naar de Spelen om zelf voor een medaille te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties