Gouden Van Avermaet: "Olympisch kampioen ben je voor het leven, niets kan dit overtreffen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gouden Van Avermaet: "Olympisch kampioen ben je voor het leven, niets kan dit overtreffen"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet zorgde met zijn gouden medaille in Rio voor een absolute knalprestatie van formaat. De dag nadien blikte hij nog eens terug op zijn gouden triomf.

"Dit parcours was écht wel limiet voor mij. Je zal me ook nooit horen beweren dat ik de beste man in koers was", is Greg Van Avermaet eerlijk. "Maar dat is het mooie aan wielrennen: je hoeft niet altijd de sterkste te zijn om te kunnen winnen. Ook tactiek speelt een rol. Laat dit een Touretappe zijn geweest en ik was misschien áchter de 'gruppetto' gefinisht."

"Maar in zo'n eendagskoers kan een klassieke coureur zijn limieten slopen. Ik besef dat dit het hoogste is dat je als sportman kunt bereiken. Op het podium staan in Rio, Copacabana Beach, goud om de nek: geweldige ervaring. Het blijft voor eeuwig op mijn netvlies gebrand. Hier heb ik keihard voor gewerkt. Ik was altijd de man van 'net niet'."

Antwoorden met pedalen

"Wanneer ik nu eindelijk die grote klassieker zou winnen? De vraag blééf maar komen. En zal wellicht nog steeds worden gesteld. Dan doet het deugd om eens te antwoorden met de pedalen. Deze medaille is voor iedereen die me is blijven steunen. Nu al het absolute hoogtepunt van mijn carrière. Er moet niets meer bij, vind ik", zegt onze landgenoot in HLN.

"Olympisch kampioen ben je voor het leven. Niets wat dit kan overtreffen, hoeveel wedstrijden ik ook nog zal winnen. Zelfs geen Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, neen. Beter wordt het nooit meer. I'm one of the lucky guys. Zie me hier zitten, met dat goud... Ik heb het ongrijpbare gegrepen", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties