Lof voor gouden Van Avermaet: "Dan ben je uitzonderlijk" en "Eén van de grootste mensen uit de wielersport"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lof voor gouden Van Avermaet: "Dan ben je uitzonderlijk" en "Eén van de grootste mensen uit de wielersport"

Ook bij BMC Racing Team werd de overwinning van Greg Van Avermaet in Rio met veel gejuich onthaald. Teammanager Jim Ochowicz was in de wolken met de zege van onze landgenoot en strooide met veel lof.

"Ik kan niet blijer zijn voor één van de grootste mensen uit de wielersport. Greg is een geweldig persoon en een superatleet", benadrukt Jim Ochowizc. "Hij durft te werken en is nooit bang om een risico te nemen. Hij is een fantastische winnaar en ik denk dat iedereen in het peloton blij is voor Greg, zeker bij BMC."

Tour en Spelen

"Als je terugblikt op de Ronde van Vlaanderen in april, daar kende Greg een pijnlijke val waardoor hij niet kon starten in Parijs-Roubaix", aldus de Amerikaanse manager in een persbericht. "Hij kwam terug, won een rit in de Tour én pakte bovendien de gele trui. En nu is hij een olympische kampioen."

"Dit zal sportief de mooiste dag in zijn carrière zijn. Ik ben er zeker van dat we deze overwinning de rest van ons leven nog zullen herinneren. Het is enorm moeilijk om de Spelen te winnen - je krijgt maar één kans om de vier jaar - dus dan ben je uitzonderlijk. We zijn enorm blij voor Greg", besluit Ochowicz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties