Tony Martin en Baptiste Planckaert verwelkomen zoon van voormalige Duitse topsprinter bij Katusha

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tony Martin en Baptiste Planckaert verwelkomen zoon van voormalige Duitse topsprinter bij Katusha

Katusha blijft zich de laatste dagen nog steeds roeren op de transfermarkt. Eerder werden al onder meer Tony Martin en Baptiste Planckaert ingelijfd, maar ook een Duitser heeft de overstap naar Katusha gemaakt.

Rick Zabel - zoon van gewezen topsprinter Erik - zal de komende twee seizoenen uitkomen voor Katusha. De 22-jarige renner geldt als een grote belofte en reed in de Giro van dit jaar vier keer top tien. "Ik kijk er naar uit om bij Katusha te gaan koersen. Ik zal een belangrijke rol krijgen in de lead-out voor Alexander Kristoff", zegt Zabel.

Dromen - klassiekers

"Het is mooi dat ik voor zo'n grote renner zal koersen. Maar ik wil ook mijn ding doen in de klassiekers. Natuurlijk droom ik van eigen succes, maar dat zijn dingen voor later", zegt het talent, die natuurlijk wel een zware erfenis draagt door de erelijst van zijn vader.

"Voor mij is het geen probleem dat mensen me bekijken als 'de zoon van'", gaat Zabel verder. "Ik ben zijn zoon en ik ben trots op hem, net zoals hij trots op mij is. Het is leuk om deel uit te maken van het familieverhaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties