VTM-sportchef: "Veldrijden past bij het DNA van VTM"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
VTM-sportchef: "Veldrijden past bij het DNA van VTM"

Maandag werden de BRICO-crossen voorgesteld, zes veldritten die voortaan door VTM worden uitgezonden. Peter Denruyter, chef sport van VTM, motiveert de beslissing van de commerciële zender.

"Iedereen in Vlaanderen is wild van het veldrijden", legt Denruyter uit aan Wielerkrant. "De sport past bij het DNA van VTM. Wij focussen ons namelijk op live sportbeleving van op de eerste rij. Het is voor de kijker bovendien leuk dat de crossen in open net worden uitgezonden."

Denruyter benadrukt wel dat de organisaties van wielerwedstrijden de krachten moeten bundelen. "In losse wielerwedstrijden zijn wij niet geïnteresseerd. Wij gaan altijd op zoek naar een totaalpakket met een goede spreiding."

Puntensysteem

Net als bij de Napoleon Games Cycling Cup gelooft Denruyter ook bij de BRICO-crossen in het puntensysteem dat de verschillende crossen met elkaar verbindt. "Dat puntenklassement leeft nu nog niet echt bij de renners, maar de komende jaren zal dat wel volgen. Het is ook een uitgelezen kans voor jonge renners om zich te meten met de toppers."

En wat met andere sporten op VTM? "Voorlopig ligt de focus op voetbal en wielrennen en dat zal niet meteen veranderen. Maar wij zijn bereid om naar iedereen met een goed voorstel te luisteren", besluit Denruyter.

Dit zijn de zes crossen die op VTM worden uitgezonden:

  • zondag 11 september 2016: cross Geraardsbergen (nieuw)
  • zaterdag 8 oktober 2016: cross Meulebeke
  • zaterdag 15 oktober 2016: cross Kruibeke
  • vrijdag 30 december 2016: cross Bredene
  • woensdag 1 februari 2017: cross Maldegem
  • zondag 12 februari 2017: cross Hulst (Ned) (nieuw)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties