Cancellara is ons land dankbaar: "Heb me altijd een beetje Belg gevoeld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Cancellara is ons land dankbaar: "Heb me altijd een beetje Belg gevoeld"

Fabian Cancellara heeft zondag in Bavikhove zijn laatste koers op Belgische bodem gereden. De hardrijder mag dan wel de Zwitserse nationaliteit in zijn bezit hebben, toch voelt hij zich een beetje Belg.

Cancellara was een man van het klassieke voorjaar en bracht dus veel tijd door in België. Hij voelde zich altijd gewaardeerd in ons land, ook door de vele fans die hij in België heeft. "Ik wil de fans vooral heel erg bedanken. Ik heb hier zoveel respect en steun gekregen", doet Cancellara zijn verhaal.

De mensen apprecieerden me hier niet alleen als renner, maar ook als persoon - Fabian Cancellara

"Telkens ik in België kwam, gebeurde er toch altijd iets bijzonders. Voor een renner die geen Belg is, had ik toch altijd het gevoel een beetje een Belg te zijn", bekent de Zwitser. "Dat is echt speciaal. De mensen apprecieerden me hier niet alleen als renner, maar ook als persoon."

Cancellara had nog een laatste boodschap voor zijn fans. "Ik heb veel grote races gewonnen, maar ik ben uiteindelijk ook maar een gewone mens. Bedankt aan alle fans hier in België en zeker in Vlaanderen. Dit is waar wielrennen leeft", besluit de renner bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties