Ondanks winst in Brussel en goede vorm, is Boonen ontevreden: "Er zijn vergissingen gemaakt"

Redactie
| 0 reacties
Ondanks winst in Brussel en goede vorm, is Boonen ontevreden: "Er zijn vergissingen gemaakt"
Foto: © Photonews

Tom Boonen kroonde zich zaterdag tot winnaar van de Brussels Cycling Classic. Een dag later werden de rollen omgedraaid en won Marcel Kittel in de GP de Fourmies. Toch is Boonen lichtjes ontevreden.

Tom Boonen vindt het niet oké dat zowel hij als Marcel Kittel hetzelfde programma moeten rijden. "Het ligt ook niet aan ons dat wij dezelfde koersen rijden. Het programma had eerder moeten worden aangepast", opent Tom Boonen. "Op dat gebied zijn er wel een paar vergissingen gemaakt."

"Dat had perfect kunnen geregeld worden, dat Marcel en ik de vrijheid zouden hebben om te sprinten waar en wanneer we zelf wilden", aldus Boonen in HLN. Marcel Kittel is verre van zeker dat hij de kopman wordt op het WK in Qatar bij de Duitsers. De Duitse bondscoach heeft ook André Greipel ter beschikking.

Groot cadeau

"Voor Marcel is het moeilijk. Hij vecht voor het leiderschap in de Duitse ploeg. Iedere sprint die hij niet kan rijden, levert commentaar op in Duitsland. Het is een groot cadeau van hem dat ik hier mocht sprinten. In de Eneco Tour zal het aan mij zijn om de sprint aan te trekken zijn voor Marcel. Dat heb ik hem beloofd", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties