Gouden Greg amuseerde zich in Wetteren: "Jammer van die gouden derny wel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Wetteren
| 0 reacties
Gouden Greg amuseerde zich in Wetteren: "Jammer van die gouden derny wel"

Van Avermaet reed in het dernyfestival van Wetteren niet op z'n Gouden fiets, zelfs niet achter de enige gouden derny van het veld. De Olympische Kampioen genoot toch duidelijk met volle teugen van het criterium in zijn regio.

“Voor mij is dit zowel werk als amusement. Ik wist dat ik maar één criterium meer zou rijden, dan is het wel plezant dat het in eigen streek is”, aldus Greg Van Avermaet in een gesprek met Wielerkrant. Hij gaf de organisatoren waar voor hun geld en ’s middags al eens eten in Wetteren.

Die gouden fiets? Er zijn er nog maar twee of drie en eentje is op weg naar Canada -Greg Van Avermaet

“Het was een tegemoetkoming naar de organisatie. Ik weet hoe moeilijk het is om zoiets te organiseren en de prijzen worden ook steeds duurder. Na de Tour heb ik dat niet gedaan, toen was ik er steeds zo kort mogelijk.” Toen moest er met Rio nog een erg belangrijk doel volgen.

De gouden fiets was niet van de partij, in Wetteren. “Die zit al in de doos op weg naar Canada”, aldus Van Avermaet. “Er zijn er nog maar twee of drie van. Één daarvan staat op Eurobike. Die gouden derny? Jammer, maar ik werd al vervoerd door die gouden auto. Het is wel leuk dat er zoveel aandacht voor is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties