Groenewegen pakt de zege, Lotto-Soudal vloekt

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Groenewegen pakt de zege, Lotto-Soudal vloekt
Foto: © photonews

In de Tour of Britain werd woensdag al de vierde etappe afgewerkt. Nadat de vroege vluchters gegrepen werden lieten de Lotto-ploegen niemand meer ontsnappen. Helaas voor Lotto-Soudal raakte Greipel achterop in de technische finale. Groenewegen won.

Xandro Meurisse pakte op de eerste heuvel van de dag de tweede plaats en hield zo de virtuele bergtrui vast, maar Roche kwam wel langszij. Op de volgende klimmetjes pakte Meurisse meer punten en morgen zal hij opnieuw in het zwart starten met twee punten voorsprong.

Voor de volledigheid, de vlucht bestond uit Tonelli, Partridge, Holmes en Benito Diez en fietste een maximale voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar. Toen het peloton in actie schoot, koos Tonelli nog even het hazenpad, maar hij werd gegrepen met nog bijna 40 km te gaan.

Daarna regende het aanvallen, maar de beide Lotto-ploegen, zowel de Nederlanders als de Belgen, brachten iedereen terug. Het ging dus naar een sprint met jongens als Greipel, de Van Poppels, Swift en Groenewegen nog in het pak. Cavendish lag er toen al uit.

Greipel teruggeslagen aan het eind

De aankomst was evenwel niet ideaal voor een spurt, met drie scherpe bochten in de laatste vijfhonderd meter. Daarin raakte de trein van Lotto-Soudal ontregeld en kwam Greipel niet meer aan het front. Groenewegen haalde het voor Daniel Mclay en Ben Swift.

Julien Vermote sprintte ook mee en werd nog vijfde. Zo hield hij zijn leiderstrui alvast bij, maar verder uitlopen op Cummings kon hij niet. Nicolas Vereecken werd achtste, Tom Dumoulin negende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties