Straffe statistieken, maar wie is nu eigenlijk de beste renner van 2016: Sagan of Van Avermaet?

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Straffe statistieken, maar wie is nu eigenlijk de beste renner van 2016: Sagan of Van Avermaet?

Wereldkampioen Peter Sagan en Olympisch kampioen Greg Van Avermaet speelden het voorbije weekend 1-1 gelijk in Canada. Maar wie van de twee is nu eigenlijk de strafste coureur van het voorbije jaar?

Vrijdag mocht Sagan zegevieren in de GP Québec, Van Avermaet werd tweede. Drie dagen later in Montréal waren de rollen omgekeerd: 1. Van Avermaet, 2. Sagan.

Wielerkrant heeft alle resultaten van beide klasbakken voor het jaar 2016 eens mooi naast elkaar gelegd. En wat blijkt? Ondanks de inactiviteit van Van Avermaet na zijn val in de Ronde van Vlaanderen heeft hij méér kilometers in de benen dan zijn Slovaakse rivaal.

Sagan meeste zeges, Van Avermaet sterker in rechtstreekse duels

Sagan heeft dan weer meer overwinningen achter zijn naam staan én scoort beter in de wedstrijden waarin ze samen aan de start staan. Bij 2 van de 10 overwinningen van Sagan eindigde Van Avermaet tweede. Omgekeerd eindigde Sagan in 4 van 7 overwinningen van Van Avermaet tweede. In rechtstreekse duels om de zege scoort ons landenoot dus wél beter.

Sagan won globaal gezien 1 op de 7 wedstrijden waarin hij in 2016 startte. Voor Van Avermaet ligt dat cijfer iets lager. Ook het totaal aantal gewonnen UCI-punten én het aantal UCI-punten per afgelegde kilometer spreken in het voordeel van Sagan. Maar kom: als Greg in Qatar wereldkampioen wordt, zal hij hoe dan ook dé renner van het voorbije wielerseizoen zijn.

SaganVan Avermaet
Wedstrijden6974
Overwinningen107
Afstand (km)10.59111.430
UCI-punten4.1333.316
UCI-punten/100 km39,0229,01
Beste in zelfde race3116

Cijfers: www.wielerkrant.be

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties