Dominantie van Sagan en Van Avermaet? "Laat ze maar zeggen"

Redactie
| 0 reacties
Dominantie van Sagan en Van Avermaet? "Laat ze maar zeggen"
Foto: © photonews

Sep Vanmarcke staat maandag gewoon aan de start van de Eneco Tour, ondanks het feit dat zijn vrouw hoogzwanger is. Daar wil hij zich voorbereiden op een mogelijk WK in Qatar. De renner had het ook over de dominantie van Peter Sagan en Greg Van Avermaet.

Beide renners domineren tegenwoordig de eendagskoersen. Dat is nogmaals gebleken in de Canadese koersen in Montréal en Québec, waar ze beiden één keer mochten zegevieren. Maar Vanmarcke legt zich alvast niet neer bij hun dominantie.

Méér dan Peter en Greg

"Laat ze maar zeggen. John Degenkolb was er niet bij in het voorjaar en Kristoff kende een minder jaar. Er is méér dan Peter en Greg", stelt Sep Vanmarcke in Het Nieuwsblad. Van Avermaet is dan wel weer het voorbeeld voor de man die volgend seizoen bij Cannondale gaat koersen.

"Ik spiegel me aan Van Avermaet. Tot vorig jaar was het bij hem ook telkens net niet. Hij is drie jaar ouder dan ik. Tegen die tijd moet het bij mij ook net wel zijn geworden. Ook al word ik nooit een veelwinnaar", besluit een altijd nuchtere Vanmarcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties