Geen zege voor van der Poel na pech: "Jammer dat het op deze manier moest gebeuren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Geen zege voor van der Poel na pech: "Jammer dat het op deze manier moest gebeuren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn zege in de Brico cross van zaterdag in Meulebeke, moest Mathieu van der Poel zondag genoegen nemen met een vierde plaats. De Nederlander reed enkele rondes voor het einde solo aan de leiding, maar dan sloeg het noodlot toe.

Eerst was het Wout Van Aert die pech kende, even later moest Mathieu van der Poel van de fiets nadat beide pedalen naar beneden hingen. "Ik weet niet wat er gebeurde. Mijn pedalen stonden allebei naar beneden, dus het was moeilijk om nog te trappen", kon er toch nog een lachje af bij van der Poel.

Niet de eerste keer

"Of dit de eerste keer was? Ik heb het op training ook al eens voorgehad. Jammer dat het op deze manier moest gebeuren", zegt de Nederlander bij Sporza. "Ik voelde mezelf leeglopen op het einde van de wedstrijd. Het kostte me heel wat krachten en mentaal was de veer gebroken."

"Ik was van plan om nog voor het podium te gaan, maar ik ben alleszins tevreden met mijn wedstrijd. Het hoort er eigenlijk niet bij al die pech met materiaal, maar materiaal is een belangrijke factor", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties