Lotto Soudal voor 2017: Weinig veranderingen, kern van de ploeg blijft

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Lotto Soudal voor 2017: Weinig veranderingen, kern van de ploeg blijft

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerseizoen zit er nog maar net op of het is al met argusogen uitkijken naar 2017. Onze redactie nam de selecties van onze Belgische WorldTour-teams voor het komende jaar al eens onder de loep. We beginnen met Lotto Soudal.

Bij Lotto Soudal mogen we al meteen zeggen dat de grote transfer de contractverlengingen van het afgelopen seizoen zijn. Ploegmanager Marc Sergeant heeft grote namen als André Greipel, Thomas De Gendt en Tim Wellens langer aan de ploeg kunnen binden. Voor de rest gebeurden er al bij al weinig veranderingen.

Met Nikolas Maes (Etixx-Quick-Step) en Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) werden er twee renners voor de sprinttrein in huis gehaald. Maes heeft al heel wat ervaring en moet het gemis van Greg Henderson opvangen. De Nieuw-Zeelander gaat voor UnitedHealthcare fietsen.

Hofland is een opvallende nieuwe naam bij Lotto Soudal

Hofland brak enkele seizoenen geleden door en staat nog steeds bekend als een groot talent. Het voorbije jaar stond de sprinter echter in de schaduw van Dylan Groenewegen, die kopman werd voor de massasprints. Bij Lotto Soudal probeert Hofland zijn carrière te herlanceren en hij zal er ongetwijfeld enkele keren zelf zijn kans mogen gaan.

Drie neo-profs

Tot slot werden er nog drie jonge talenten in huis gehaald. James Shaw (Groot-Brittannië) en Enzo Wouters maken de overstap van de U23 van Lotto Soudal. Zij moeten net als Rémy Mertz, die van Color Code-Arden'Beef overkomt, ervaring opdoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties