De opvallende zaken van het WK door de ogen van Vervecken: "Monstervoorsprong Nieuwenhuis"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De opvallende zaken van het WK door de ogen van Vervecken: "Monstervoorsprong Nieuwenhuis"

Joris Nieuwenhuis won met een opvallend grote voorsprong, het dooide stenen uit de grond en de Britten bestormden het front bij de junioren. Wat Vervecken opviel aan dit WK.

"De monstervoorsprong van Joris Nieuwenhuis en de offday van de twee Belgische favorieten", aldus Vervecken over de dominantie van Nieuwenhuis bij de beloften. Eli Iserbyt kon zijn ding niet doen wegens onderkoeling, ook Hermans kwam er niet aan te pas.

Verder had hij, ondanks de lekke banden, een pluim over voor het parcours. "Dit was een mooi WK én een echt cross-WK. Het was geen Formule 1-parcours, maar een mooi lastig parcours met veel hoogteverschillen. Ik denk dat in principe Wout en Mathieu evenveel stukken in hun voordeel tegenkwamen."

Britse dominantie

"Wout kon lopen en Mathieu kon zijn acceleratie en behendigheid kwijt in de bochtige stukken." Verder was het Groot-Brittannië boven bij de junioren. "Dat is heel goed voor de internationalisering van de cross. Vroeger had je ook een Wereldbeker in Engeland."

"Pidcock is echt een fenomeen. Ik weet niet of het te maken heeft met de opleiding. Ik denk eerder aan een goeie lichting en toeval."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties