Indrukwekkende Mathieu van der Poel rijdt de tegenstand aan flarden in Maldegem

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Indrukwekkende Mathieu van der Poel rijdt de tegenstand aan flarden in Maldegem
Foto: © photonews

Drie dagen na zijn ontgoocheling op het WK in Bieles, heeft Mathieu van der Poel op indrukwekkende wijze een knappe zege geboekt in de Brico Cross van Maldegem. De Nederlander reed de concurrentie op een hoopje.

Mathieu van der Poel wilde absoluut iets rechtzetten na zijn zilveren medaille op het WK. De Nederlander was meteen goed weg, maar kreeg onder meer Wout Van Aert en Kevin Pauwels mee in het wiel. Bij de eerste balkjes zag van der Poel zijn moment gekomen om een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen.

Enkel Van Aert zelf, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier en Corné van Kessel konden min of meer in het spoor blijven. Maar ronde per ronde werd de voorsprong van van der Poel tegenover de rest groter. Halverwege de cross was er al een voorsprong van een halve minuut.

Decompressie bij Van Aert?

Daarachter liet Van Aert - mogelijk door de decompressie - ook een gat vallen op zijn ploegmaat Merlier en Vanthourenhout, die in de achtervolging gingen. De spanning om de eerste plaats was al lang weg, maar het was wél spannend voor de tweede plek.

Van der Poel entertainde het publiek nog wat en had alle tijd om zijn truitje goed te leggen. Daarachter reed Vanthourenhout weg van Merlier naar een tweede plek. Merlier vervolledigde het podium in de Parkcross van Maldegem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties