Nummer drie in Maldegem eert overleden grootmoeder: "Heb haar een mooi afscheid gegeven"

Redactie
| 25 reacties
Nummer drie in Maldegem eert overleden grootmoeder: "Heb haar een mooi afscheid gegeven"

Veldrijder Tim Merlier kreeg dinsdagavond spijtig nieuws te horen. Zijn grootmoeder was een dag voor de cross in Maldegem overleden. Toch legde de ploegmaat van Wout Van Aert beslag op een knappe derde plaats.

Merlier vocht een strijd uit met Michael Vanthourenhout voor de tweede plek, maar moest uiteindelijk het onderspit delven. "Het is een deugddoende podiumplek", aldus Merlier tegenover VTM. "Ik wil vooral Wout bedanken, het is prachtig wat hij gedaan heeft."

"Ik heb nooit echt beseft dat ik in koers zat" - Tim Merlier


​Het was uiteraard een moeilijke dag voor Merlier, na het overlijden van zijn grootmoeder. "Gisterenavond is mijn oma overleden, dus het is een speciaal moment. Het was een moeilijke dag. Ik heb nooit echt beseft dat ik in koers zat. Mijn gedachten waren ergens anders."

Uiteindelijk werd Merlier derde. "Ik denk dat dat het minste was dat ik kon doen: helemaal tot het uiterste gaan. Ik denk wel dat oma trots zal zijn. Het is enkel jammer dat ze het niet kan meemaken. Ik denk dat ik haar toch een mooi afscheid heb gegeven op die manier", besluit Merlier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties