Revalidatie verloopt vlot voor jong Lotto Soudal-talent: "Eind maart mijn eerste koers rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Revalidatie verloopt vlot voor jong Lotto Soudal-talent: "Eind maart mijn eerste koers rijden"

De start van het nieuwe wielerseizoen was niet meteen een succes voor neoprof Enzo Wouters van Lotto Soudal. Eind december moest de jonge renner geopereerd worden, nu is hij volop aan het revalideren.

Ondanks zijn blessure zakte Enzo Wouters met zijn ploeg mee af naar de Challenge Mallorca. Niet om er te koersen, wél om er te revalideren. "Die operatie was een zware klap voor mij. Ik had enorm uitgekeken naar mijn eerste profseizoen en het was gepland dat ik de Tour Down Under zou rijden. Dit was echt een tegenvaller", opent Wouters bij zijn team.

Mee naar Mallorca

"Teamdokter Servaas Bingé had aangeraden om mee te komen naar Mallorca omdat ik hier buiten zou kunnen trainen, terwijl het thuis eerder binnen op de rollen zou zijn. Dit is goed om mijn hoofd leeg te maken. 's Morgens tussen acht en negen ben ik in het zwembad terug te vinden voor aqua training. Na het ontbijt vertrek ik met de fiets."

Sinds vorige week maandag is de jonge Wouters opnieuw buiten aan het trainen. "Langzaamaan zijn we de duur aan het opdrijven. Ik begon met één uur buiten fietsen en ondertussen is dat opgedreven tot drie uur. In de namiddag krijg ik kine en ’s avonds doe ik stabilisatieoefeningen. Ik heb dus een goed gevuld programma."

Eind maart opnieuw koersen

"Er zit nog wat vocht rond mijn linkerknie, maar het fietsen begint steeds soepeler te gaan. De datum van mijn wederoptreden is afhankelijk van het verdere herstel, maar de prognose is dat ik eind maart mijn eerste koers kan rijden. We bekijken het echter van dag tot dag", besluit Wouters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties