Tevreden Lefevere denkt aan de toekomst: "Ik ben de laatste die mag panikeren"

Redactie
| 1 reacties
Tevreden Lefevere denkt aan de toekomst: "Ik ben de laatste die mag panikeren"

Marcel Kittel dikte dinsdag in de Ronde van Dubai de zegeteller van Quick-Step Floors aan tot inmiddels zeven stuks. Euforisch is ploegmanager Patrick Lefevere zeker nog niet, maar gelukkig is hij alvast wél.

Het seizoen is nog pril, maar toch heeft Quick-Step Floors in de maand januari al 7 overwinningen beet. "Eerste gewin is dan misschien wel kattengespin, maar ik heb het toch liever zo", lacht Lefevere in Het Nieuwsblad. "Het is gewoon fantastisch hoe Kittel werd gebracht. Allemaal sprintten ze uit het boekje."

"Ik wist dat Kittel goed getraind had, maar het dan ook nog met een straatlengte voorsprong afmaken, fantastisch. Voor een sprinter is de eerste zege altijd heel belangrijk", zegt de ploegmanager. Het voortbestaan van de wielerploeg van Lefevere is nog onzeker, maar de West-Vlaming kan toch al met enkele mooie adelbrieven naar nieuwe sponsors.

"De laatste vier jaar won geen enkele ploeg meer koersen dan wij"

"De laatste vier jaar won geen enkele ploeg meer koersen dan wij. Ik weet niet wat we meer kunnen doen. Als we ons nu nog moeten bewijzen, zou het triestig zijn. De onzekere toekomst maakt me niet nerveus. Ik ben zelfs nog nooit zo kalm geweest. Als de baas nerveus wordt, dan krijg je onmiddellijk paniek in de groep."

En dus is er van paniek geen sprake bij Lefvere. "Ik ben de laatste die mag panikeren. Zodra ik terug ben uit Dubai, begin ik mijn voelsprieten uit te steken. Het zou natuurlijk prettig zijn als we voor de Tour zekerheid hebben. Het geld mag van mij van overal in de wereld komen, als het maar echt geld is", concludeert hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties