Vader van der Poel komt terug op WK: "Er is veel onzin verteld"

Redactie
| 17 reacties
Vader van der Poel komt terug op WK: "Er is veel onzin verteld"

Mathieu van der Poel reed vandaag naar een overtuigende zege in de Brico Cross van Maldegem. Zijn vader Adrie weet dat er zondag veel meer had ingezeten.

Van der Poel bewees in Maldgem dat hij uitstekend in vorm is. "Na vandaag weet ik dat Mathieu tip top in orde was op het WK", zegt van der Poel senior bij VTM. "Maar dat zijn dingen die je snel moet vergeten. Dat gebeurt één keer in een rennersleven en helaas was dat afgelopen zondag. Als je de koers herbekijkt, dan was ie veruit de sterkste."

Onzin

"Wat hij ervoor heeft gedaan... Hij heeft twee jaar ellende gekend en kreeg te horen dat hij er niet alles voor doet. Als je dan je beter voelt en op pech wordt afgerekend, dan doet dat pijn", aldus Adrie van der Poel. "Er is ook heel wat onzin verteld over die banden. We hebben dat met zijn allen verwerkt. We gaan proberen om zo goed mogelijk die draad op te pikken."

Wat had vader van der Poel zijn zoon Mathieu te zeggen na die ontgoocheling in Luxemburg? "We hebben elkaar een dikke knuffel gegeven, wat hij niet van mij gewend is. Ik weet als oud-renner wat er door hem heen ging. Dan is het niet verstandig om dingen te roepen", besluit Adrie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties