Van Aert ziet dominante van der Poel: "Ik voelde zelf al snel dat Mathieu volgen geen optie was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Van Aert ziet dominante van der Poel: "Ik voelde zelf al snel dat Mathieu volgen geen optie was"

Er stond in de Brico Cross van Maldegem geen maat op Mathieu van der Poel, die solo naar de overwinning reed. Wereldkampioen Wout Van Aert zag een beresterke van der Poel en hoopt dat dat zaterdag in Lille niet zo is.

Van der Poel startte sterk en had meteen een kloofje op Van Aert. "Ik voelde zelf al snel dat Mathieu volgen geen optie was. Hij maakt het niet echt leuk voor het publiek", lachte de wereldkampioen voor de camera's. "Er was echt niks aan te doen. Hij heeft zijn frustraties eruit kunnen rijden. Ik voelde dat Mathieu veel sterker was."

Tim Merlier, ploegmaat van Van Aert, reed naar een derde plek. Ondanks het feit dat zijn grootmoeder dinsdagavond overleden is. "Hij verdient het om eens op podium te staan. Ik heb hem zelf wat proberen te helpen", aldus Van Aert.

Zaterdag volgt er de cross in Lille, een thuiswedstrijd voor de wereldkampioen. "Ik hoop daar nog een tikkeltje beter te zijn, al is dat wellicht niet moeilijk. Maar ik hoop dat Mathieu die vorm niet blijft aanhouden. Als het zoals nu is, zal er weinig te doen zijn aan Mathieu", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties