Van Avermaet ondanks verstoorde voorbereiding klaar voor 2017: "Misschien was dat niet eens zo slecht"

Redactie
| 4 reacties
Van Avermaet ondanks verstoorde voorbereiding klaar voor 2017: "Misschien was dat niet eens zo slecht"

Greg Van Avermaet kende een verstoorde voorbereiding door zijn enkelblessure, maar daar ziet de olympische kampioen van Rio geen graten in. Al bij al verliep de voorbereiding de laatste weken prima voor de BMC-renner.

"Alleen als ik spurt, voel ik dat er nog iets zit", bekent Van Avermaet in HNB. "Maar zelfs dat is geen echte pijn. Nee, ik maak mij echt geen zorgen. Mijn aanloop is misschien wat anders geweest. Normaal gezien ben ik in november al bezig, nu ben ik pas de week voor Kerstmis in gang geschoten."

Na een zwaar seizoen heeft de olympische kampioen wel zo wat meer rust kunnen inlassen in de winter. "Maar misschien was dat niet eens zo slecht. Ik heb wat meer kunnen rusten en heb eindelijk de biografieën van Cruijff en Bruce Springsteen kunnen uitlezen."

"Ik heb eindelijk de biografieën van Cruijff en Bruce Springsteen kunnen uitlezen"

De laatste weken verliep het vlekkeloos bij Van Avermaet. "Het belangrijkste is dat ik de afgelopen weken wel alles heb kunnen trainen wat ik wilde. Ik ben niet ziek geweest, heb veel uren kunnen doen… Mijn conditie mag er zijn. Het zou anders geweest zijn mocht ik die enkelbreuk in januari hebben opgelopen. Dan ben je verder van huis", nuanceert hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties