Van der Poel blikt terug op baaldag in Bieles: "Toen wist ik dat het WK voor mij gedaan was"

Redactie
| 13 reacties
Van der Poel blikt terug op baaldag in Bieles: "Toen wist ik dat het WK voor mij gedaan was"

Voor Mathieu van der Poel werd het WK in Bieles een echte baaldag. De Nederlander reed vier keer plat, waardoor hij de wereldtitel aan Wout Van Aert moest laten. Van der Poel kwam nog eens terug op die ontgoocheling.

"De lange weg naar huis, in de wagen. Er is niet veel gezegd. Eens thuis heb ik nog iets ­gegeten en ben ik gaan slapen", doet van der Poel zijn verhaal. "Nou ja, heb ik geprobeerd te slapen, wat me helaas niet of nauwelijks is ­gelukt. Het klinkt cliché, maar ik heb de film van de wedstrijd nog een paar keer in mijn hoofd afgespeeld. Het resultaat is er niet door veranderd."

Het WK van zondag stond in het teken van de lekke banden. "Ik heb 's ochtends vijf rondjes over het parcours gereden zonder één lekke band. In de namiddag heb ik dezelfde sporen gevolgd en reed ik vier keer lek. Drie keer gebeurde het bij die eerste steile duik naar beneden. Dat was gelukkig niet te ver van de materiaalpost, maar het kostte me telkens krachten."

"Ik heb 's ochtends vijf rondjes over het parcours gereden zonder één lekke band"

Maar die vierde tegenslag was er te veel aan voor van der Poel. "Die vierde lekke band kreeg ik voor het opdraaien van de loopstrook richting schuine kant. Dat was te ver van de materiaalpost. Toen wist ik dat het WK voor mij gedaan was", aldus de Nederlander in HNB.

Van der Poel wist met zijn tranen geen blijf achteraf. "Wie mij een beetje kent, weet dat ik de zaken heel goed kan relativeren. Maar ik had zo hard toegeleefd en -gewerkt naar dit wereldkampioenschap. Om het dan zo te verliezen, dat kon ik gewoon geen plaats geven", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties