Eerlijke Mathieu van der Poel: "Wout was vandaag gewoon te sterk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Eerlijke Mathieu van der Poel: "Wout was vandaag gewoon te sterk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel was na zijn knappe wedstrijd in Leuven vandaag niet opgewassen tegen een beresterke Wout Van Aert in Oostmalle. Maar de Nederlander zei achteraf wel tevreden te zijn over zijn seizoen.

Het was wel een opvallend tafereel en beeld dat niet veel voorkwam. Beide broertjes van der Poel zaten nog samen in de finale van een wedstrijd. "Toen ik hem een halve ronde voor het einde passeerde, zei ik dat ik voor hem zou sprinten. Maar hij zat dan toch niet in het wiel, dus heb ik maar zelf gesprint", legt de Nederlander uit.

Aan Wout Van Aert viel er vandaag wel niets te doen. "Hoe dat komt? Hij reed te snel", bekende van der Poel bij Play Sports. "Ik kreeg het gat niet dicht en ik merkte dat ik mezelf aan het voorbij rijden was. Ik ben gisteren ook redelijk diep gegaan, dat is misschien wel het verschil. Maar Wout was vandaag gewoon te sterk."

"Volgend jaar is er een nieuwe kans op het WK" - Mathieu van der Poel

Het was wel een erg mooi seizoen voor de renner van Beobank-Corendon. "Ik ben super tevreden. Dit is mijn beste seizoen tot dusver met 22 overwinningen. Daar ben ik erg blij mee. De teleurstelling van het WK? Die was een week erna al weg. Het kan niet elk jaar prijs zijn. Jammer genoeg was het door pech, maar volgend jaar is er een nieuwe kans", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties