Greg Van Avermaet vloert wereldkampioen Peter Sagan en wint voor het tweede jaar op rij de Omloop

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 40 reacties
Greg Van Avermaet vloert wereldkampioen Peter Sagan en wint voor het tweede jaar op rij de Omloop

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft zich voor het tweede seizoen op rij tot winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad gekroond. De BMC-renner klopte Peter Sagan en Sep Vanmarcke in een sprint met drie.

Na lang proberen en een erg snel eerste wedstrijduur (meer dan 46 kilometer afgelegd) kregen er twee vluchters dan toch een voorgift van het peloton. Bagdonas (AG2R) en Justin Jules (WB Veranclassic) waren de gelukkigen. Ook Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) en Leigh Howard (Aqua Blue Sport) maakten de aansluiting vooraan.

Opgave Boonen

ā€‹De vluchters kregen een mooie voorsprong, maar op 80 kilometer van de meet gingen met Grivko, Gougeard, Boudat en Boivin vier renners in de achtervolging. Maar even later brak de koers helemaal open na een zware valpartij. Naast topfavorieten Tom Boonen - die later opgaf - en Alexander Kristoff maakte ook Jens Debusschere kennis met het asfalt.

ā€‹Jasper Stuyven zag zijn kans schoon en trok door op de Taaienberg. Van Avermaet, Vanmarcke en Sagan - niet betrokken bij de valpartij - waren goed mee. Philippe Gilbert kon zijn goede benen in de achtervolging niet verbergen en wilde absoluut naar het groepje der favorieten.

Drie toppers vooraan

Uiteindelijk moest Stuyven de rol lossen vooraan en bleven ze met drie renners over: Sagan, Van Avermaet en Vanmarcke. Het trio draaide goed rond en de voorsprong bleef altijd rond de halve minuut. Maar in de absolute finale werd de voorsprong beetje bij beetje groter en was het duidelijk dat de winnaar helemaal voorin zat.

Van Avermaet prikt

De achtervolgers probeerden wel terug te komen, maar de samenwerking was niet optimaal om de drie renners vooraan te pakken te krijgen. Van Avermaet was de eerste die de debatten opende, maar het werd een sprint.

Sagan begon vanop de kop, maar een sterke Van Avermaet ging er nog vlot over en hield de Slovaak en Vanmarcke af. Zijn tweede zege op rij in de Omloop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties