Sven Nys legt uit hoe hij aan bijnaam 'Kannibaal van Baal' komt

Redactie
| 10 reacties
Sven Nys legt uit hoe hij aan bijnaam 'Kannibaal van Baal' komt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys blijft één van de grootste veldrijders uit de Belgische geschiedenis. De huidige teammanager van Telenet Fidea werd in zijn carrière de 'Kannibaal van Baal' genoemd en legde in Hoogvliegers nog eens uit hoe die bijnaam tot stand kwam.

"Die naam is eigenlijk ontstaan toen ik op een bepaald moment bijna alles won wat er te winnen viel", aldus Sven Nys bij Geert De Vlieger. "Ik liet dan ook niets liggen en gaf ook geen cadeautjes. En die bijnaam is uiteindelijk gebleven. Ik vind het wel fijn dat mensen mij vernoemen naar iets wat wel aangenaam was, iets wat positief was. "

'Mezelf zijn'

Ondanks die bijnaam heeft de Vlaams-Brabander altijd geprobeerd om zichzelf te blijven. "Ik denk daar eigenlijk zelf niet over na. Ik heb gewoon geprobeerd om mezelf te zijn. Ik had mij voorgenomen om er heel mijn carrière alles voor te doen."

Om achteraf ook geen spijt te hebben. "Zodanig dat ik tegen het einde mijzelf niks kon verwijten. Zoals ik het nu zie, zou ik iedere dag uit mijn actieve carrière op dezelfde manier opnieuw invullen. Dan ben je een gelukkige mens, hé", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties