Serge Pauwels spreekt enkele collega's tegen na Parijs-Nice: "Denk niet dat het overdreven was"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Serge Pauwels vond afgelopen Parijs-Nice niet overdreven zwaar

Serge Pauwels spreekt enkele collega's tegen na Parijs-Nice: "Denk niet dat het overdreven was"

Voor Serge Pauwels zijn het enkele hectische weken geweest. De renner van Dimension Data werd in februari voor de tweede keer vader van een dochtertje. In Parijs-Nice legde hij de basis voor het vervolg van zijn seizoen.

"Het was natuurlijk een zware Parijs-Nice", bekent Pauwels bij Wielerkrant.be. "Tijdens de eerste dagen was het heel lastig met dat slechte weer en de manier van koersen. En natuurlijk ook omdat ik sinds februari vier weken thuis ben geweest (Pauwels verwelkomde een tweede dochtertje, red.). Die kilometers miste ik toch wel."

De renner van Dimension Data heeft alvast een goede voorbereiding gelegd met het oog op de rest van het seizoen. "Ik heb elk jaar wel het gevoel dat ik goed afzie in Parijs-Nice. Maar dat betekent ook dat ik daarna vaak goed ben. Op de laatste dag heb ik nog mee in de ontsnapping gezeten. Maar het is altijd een koers die heel lastig is."

"Ik heb elk jaar wel het gevoel dat ik goed afzie in Parijs-Nice"

Heel wat renners - zoals Philippe Gilbert - waren niet te spreken over het aantal hoogtemeters in de 'Koers naar de Zon'. "Ik vond het niet overdreven, zeker door die tijdrit in het midden. Dat breekt toch wel die week. Ik moet zeggen: de laatste drie of vier dagen waren echt lastig", klinkt het.

"Ik ga niet zeggen dat het gemakkelijk was, maar ik denk niet dat het overdreven was. Nu hadden we die rit naar 1.500 meter en daar hadden we geluk met het weer. Stel dat het dan zo'n weer was zoals in de eerste ritten, dan vraag ik me af wat het alternatief zou zijn. Maar nu is alles vlekkeloos verlopen", besluit Pauwels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties