Serge Pauwels over gezinsleven en twee jonge dochters: "Daar geniet ik het meeste van"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Serge Pauwels over gezinsleven en twee jonge dochters: "Daar geniet ik het meeste van"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Serge Pauwels reed in Parijs-Nice zijn eerste wedstrijdkilometers na enkele weken rust. Pauwels was namelijk een tweede keer vader geworden. Dochtertje Odile kreeg er met Marcelle een zusje bij.

Maar natuurlijk is het niet gemakkelijk om een pasgeboren kind te verlaten voor je job. "Het is nu voor mij niet de eerste keer, want ik heb al een dochter", opent Pauwels bij Wielerkrant.be. "Het moeilijkste blijft wel het vertrek. Maar vanaf het moment dat ik in de koers zit en veel om handen heb, dan ben je constant bezig. Dan valt het best mee."

Skype en foto's

Er zijn natuurlijk heel wat hulpmiddelen om het gemis minder groot te maken. "Je hebt Skype en je krijgt veel foto's, maar het vertrek blijft gewoon moeilijk. Toen Marcelle een dag of vijf oud was, ben ik al naar Calpe vertrokken om te gaan trainen. Maar dat zijn keuzes die je zelf maakt. Er is maar een weg om beroepsrenner te zijn."

"Wat dat betreft is het geen moeilijke keuze. Het is een manier van leven", weet de renner van Dimension Data. Maar twee jonge kinderen vergt ook heel wat aanpassingen. "Nu is dat wat moeilijker. De jongste krijgt nog borstvoeding. De oudste is meestal wakker om 7 uur. We proberen dan wel samen te ontbijten."

"Het meeste werk komt natuurlijk op mijn vrouw terecht. Daar bewonder ik haar echt voor"

"Dat is hetgeen waar ik het meeste van geniet: 's ochtends met de familie ontbijten. We gaan ook vroeger slapen dan een paar jaar geleden. En in de namiddag is er tijd voor een siësta", lacht Pauwels.

Rust blijft natuurlijk enorm belangrijk voor een profrenner. "Ik moet genoeg rust hebben. Dat is heel belangrijk. Dus je moet daar wat in toegeven, want je kan niet overleven met 5 of 6 uur slaap 's nachts. Het meeste werk komt natuurlijk op mijn vrouw terecht. Daar bewonder ik haar echt voor", sluit Pauwels af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties