Lotto Soudal blinkt opnieuw uit in afwezigheid, Sergeant komt met pijnlijke vaststelling

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal blinkt opnieuw uit in afwezigheid, Sergeant komt met pijnlijke vaststelling

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal was opnieuw de grote afwezige toen de koers zondag helemaal openbrak. De ploeg van Marc Sergeant had geen renners mee in de groep van Gilbert en Boonen en kon zo alweer niet meedoen voor de prijzen.

"Het was lijden met de lange ‘ij’ vandaag", was Sergeant streng. "Voor de start was het ons plan om op de Muur goed gepositioneerd te zitten en in het tussenstuk daarna een eerste schifting door te voeren met renners als Jens Debusschere en Jürgen Roelandts. Op de Muur was er echter al een gat geslagen en moesten we een situatie rechttrekken."

Maar de renners van Sergeant zaten te ver om nog mee te doen. "De achtervolgende groep raakte echter ook gesplitst door een valpartij, waar Tiesj Benoot en Marcel Sieberg achter reden. Tony Gallopin reed daar ook, maar hij heeft nog de sprong naar het eerste peloton kunnen maken. Maar goed, ze zaten te ver."

"We moeten de ontgoocheling verbijten en focussen op de volgende koersen"

Voor Lotto Soudal lijkt het voorjaar op een fiasco uit te draaien. "Op dit moment zijn we niet in staat op de explosieve hellingen mee te doen met de besten en evenmin met de beteren. Dat is een pijnlijke vaststelling. De ontgoocheling is groot. Maar de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix komen er snel aan. We moeten de ontgoocheling verbijten en focussen op de volgende koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties