Voorjaar van pechvogel Sep Vanmarcke dreigt nu hélemaal in het water te vallen

Redactie
| 13 reacties
Voorjaar van pechvogel Sep Vanmarcke dreigt nu hélemaal in het water te vallen

Sep Vanmarcke is misschien wel de grootste pechvogel van het voorjaar. In de Ronde van Vlaanderen brak de kopman van Cannondale-Drapac zijn pink, waardoor volgens broer Ken nu ook Parijs-Roubaix in gevaar komt.

"Door die pinkbreuk kan hij niet deftig trainen en hij is op zijn rechterflank al zijn vel kwijt", opent Ken Vanmarcke bij Sporza. "Het is best pijnlijk. Ook zijn linkervingers zijn volledig ingepakt. Sep is dus redelijk zwaar toegetakeld. Sep heeft vandaag niet gefietst. Dat lukt op dit moment niet. Alles trekt tegen en zijn wonden doen pijn."

En dus ligt de focus momenteel op het herstel van de West-Vlaming. "Als je dan toch zou fietsen, dan zou je het forceren en dat is niet de bedoeling. Herstellen is nu de prioriteit. Of Roubaix in gevaar komt? We zijn nog altijd maar maandag. Het is dus nog te vroeg om te zeggen dat hij niet zal koersen", vervolgt zijn broer.

"Ik denk dat de kans klein is dat Sep zal starten" - Ken Vanmarcke

"Maar we moeten de realiteit onder ogen zien. Met die schaafwonden kun je wel koersen, maar die pink is natuurlijk gebroken. En we praten met Parijs-Roubaix niet over een gewone koers. Dat is gewoon de zwaarste koers die er bestaat."

Broer Ken denkt dan ook dat deelname aan Parijs-Roubaix moeilijk wordt. "Ik denk dat de kans klein is dat Sep zal starten. Maar morgen zal hij waarschijnlijk een eerste keer fietsen en dan zal hij meer weten. Het is nu nog te vroeg om een besluit te nemen", aldus Ken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties