VIDEO: Gekker kan het niet: Italiaan die opgaf in Parijs-Roubaix met zijn fiets opgepakt door politie... op de snelweg!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
VIDEO: Gekker kan het niet: Italiaan die opgaf in Parijs-Roubaix met zijn fiets opgepakt door politie... op de snelweg!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 'Hel van het Noorden' zorgt ieder jaar voor heel wat slachtoffers en dat was ook in de editie van dit jaar niet anders. Maar het verhaal van de Italiaanse renner Andrea Guardini was er toch eentje voor de geschiedenisboeken.

Guardini, die uitkomt voor wielerteam UAE, moest er zondag de brui aan geven in Parijs-Roubaix. Maar de Italiaanse sprinter besloot dan maar om zijn weg naar Roubaix verder te zetten als trainingstochtje. Al deed hij dat via de snelweg, wat helemaal verboden is voor fietsers.

"Toen ik aan de tweede bevoorradingszone kwam, vertelden ze me dat ik beter mteen stopte en naar de aankomst in Roubaix reed", doet Guardini zijn verhaal. "Ik deed dat, maar als ik via de snelweg reed, kon ik er maar liefst 40 minuten voor het peloton zijn."

Politie

Een Belg filmde Guardini en postte de video op sociale media. Uiteindelijk werd de Italiaan tegengehouden door de politie. "De politie was heel vriendelijk en heeft me naar het politiebureau gebracht. Daar hebben we samen naar het einde van de koers gekeken. Ik heb alvast een verhaal om te vertellen na mijn carrière", besluit Guardini.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties